Учителі запланували нові заходи
Події

Учителі з України, яким доводиться працювати в підвалах і бомбосховищах, зустрілися на винятковому проєкті та з винятковою метою. Педагоги змогли нарешті відпочити, набратися нових сил і запланувати нові заходи.

Курс «відНОВА» («odNOWA») дав початок новим перспективам, проєктам і дружнім зв’язкам у середовищі Полонії. Чотириденна зустріч у Варшаві, яка відбувалася 11–14 жовтня, була присвячена роботі над собою, своїми цінностями та емоціями. Це був час на рефлексії, на те, щоб затриматися й порозмовляти про себе, свої почуття, побоювання, надії, мрії та плани.

Утомлені війною, тривогою, виснажені постійною напруженістю вчителі та полонійні діячі вперше від початку пандемії мали можливість поговорити й обмінятися досвідом. У зустрічі взяли участь також представники польської спільноти з Білорусі та Великобританії. Тренінг поведінкової психології для 16-особової групи вели психолог, коуч і супервізор ICC Зофія Домарадзька-Гроховальська та тренер Моніка Марцік. Курс мав на меті надати психосоціальну підтримку, укріпити почуття впевненості в собі та вміння справлятися з важкими емоційними ситуаціями.

Консолідація полонійних кіл, налагодження і зміцнення контактів усередині європейської Полонії, нові друзі, спільні цілі та перспективи – ось те, що ми забираємо із собою з курсу «відНОВА». Його реалізує фундація «Свобода і демократія» в рамках проєкту «Школа полонійного лідера. Я – лідер. Комплексний навчальний проєкт для польської молоді, організацій та шкіл». Проєкт фінансує Канцелярія голови Ради міністрів РП у рамках конкурсу «Полонія і поляки за кордоном – 2022».

Ева Маньковська,
Українсько-польський союз імені Томаша Падури в Рівному

Фото: Фундація «Свобода і демократія», Ева Маньковська

Схожі публікації
Партнери з польського Мілича передали Кременецькій громаді пожежне авто
Події
Добровільна пожежна команда з Білокриниці на Тернопільщині отримала пожежний автомобіль від Мілича – польського міста-побратима Кременця. Про це йдеться в дописі на Facebook-сторінці гміни Мілич у Мілицькому повіті Нижньосілезького воєводства.
22 березня 2024
Конкурс для школярів про ландшафтну архітектуру Волині
Конкурси
На території Луцького консульського округу знову відбудеться конкурс для учнів 8–11 класів, які вивчають польську мову в школах і при організаціях. V Інтелектуальний тріатлон присвячений ландшафтній архітектурі Волині.
12 березня 2024
Живопис, графіка, протест. У Луцьку відкрили виставку «Blackout UA»
Події
8 березня в Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України в Луцьку відбулося відкриття міжнародної виставки живопису та графіки «Blackout UA».
09 березня 2024
Рівненські сеньйори розвивають творчі здібності
Події
У Рівному триває проєкт комплексної підтримки для людей старшого віку. Про нього розповіла Ева Маньковська, одна з лідерів Українсько-польського союзу імені Томаша Падури, який втілює в життя цю ініціативу.
07 березня 2024
Луцьк – друге місто на мапі міжнародного мистецького проєкту «Blackout»
Події
Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку запрошує на міжнародну виставку живопису та графіки «Blackout UA».
06 березня 2024
Дві громади на Рівненщині отримають фінансування в рамках програми «Добре врядування»
Події
Завершився відбір проєктів до грантової програми «Конкурс мікрогрантів 2024/UA-DZ – Добре врядування – Проєкти 2023». Про це повідомив Фонд міжнародної солідарності.
04 березня 2024
Триває студентський конкурс на найкращу концепцію благоустрою замку в Дубні
Події
Триває прийом робіт на польсько-український студентський конкурс «Концепція благоустрою території замку князів Острозьких-Любомирських у Дубні». Про це повідомляє Рівненська обласна військова адміністрація.
23 лютого 2024
«Хочемо разом їх спростовувати». Журналісти з Луцька і Любліна вчилися розпізнавати фейки
Події
Протягом двох днів журналісти з Любліна і Луцька обговорювали фейкові новини та маніпуляції в медіа. Власним досвідом боротьби з дезінформацією поділилися працівники видання «Jawny Lublin».
17 лютого 2024
Мальборк передав Володимиру автомобілі з Німеччини. Вони призначені для війська
Події
На початку лютого делегація з Володимира на чолі з Ігорем Пальонкою здійснила робочу поїздку до міста-партнера Мальборка. Тут вона отримала автомобілі для потреб військових від Монгайма-на-Рейні, німецького міста-побратима Мальборка. Про це повідомляє Володимирська міська рада.
09 лютого 2024