Kirkland Research – 2023: стипендії для науковців
Конкурси

Польсько-американський фонд свободи та фонд «Лідери змін» оголосили відкритий конкурс для дослідників із Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, України та Узбекистану на стипендії в рамках програми «Kirkland Research» на 2023 р.

У рамках програми «Kirkland Research» її засновники пропонують стипендії на короткотермінові дослідницькі стажування в Польщі у 2023–2024 навчальному році для кандидатів наук із відповідним доробком у галузі, котру вони представляють.

СПЕЦІАЛЬНОСТІ:

– економіка і менеджмент;

– управління в бізнесі, НУО, культурі, освіті, охороні здоров’я; 

– державне управління (органи державної влади та самоврядування);

– право;

– суспільні науки (соціальна психологія, соціологія);

– політологія і міжнародні відносини;

– охорона навколишнього середовища і клімату;

– сфера безпеки та кібербезпеки;

– кризовий менеджмент;

– політика розвитку та гуманітарна допомога;

– галузі, пов’язані з майбутньою відбудовою України, наприклад, урбаністика, цивільне будівництво, криміналістика.

Реалізація програми запланована на період із середини вересня до кінця січня (I семестр). Стипендисти програми «Kirkland Research» зобов’язані брати участь у семінарах та займатися індивідуальною роботою під наглядом наукового керівника. Задля отримання диплома про закінчення програми вони повинні підготувати наукову публікацію, яка має бути підписана до друку науковим керівником, та представити результати своїх досліджень під час січневого з’їзду всіх стипендистів.

Програма «Kirkland Research» реалізується одночасно з двосеместровою Стипендійною програмою імені Лейна Кіркланда. Стипендисти обох програм разом беруть участь у заходах, запланованих на осінньо-зимовий семестр: у вересневому підготовчому курсі, двох з’їздах усіх стипендистів (грудень та січень), а також в інших заняттях і тренінгах, організованих для стипендистів Кіркланда у вересні-січні.

ФОРМАЛЬНІ ВИМОГИ:

– громадянство і постійне місце проживання в одній із перерахованих вище країн; у конкурсі можуть брати участить також громадяни Білорусі, які приїхали до Польщі з огляду на політичну ситуацію, та громадян України, які опинилися в Польщі після 24 лютого 2022 р.;

– вік до 45 років;

– досвід наукової роботи – мінімум 4 роки;

– мінімум 2 роки перерви від попередньої наукової закордонної стипендії, що тривала більше, ніж 6 місяців; цей критерій не стосується громадян України та в індивідуальних випадках громадян Білорусі;

– наукові досягнення, зокрема публікації;

– знання польської мови мінімум на рівні B2 (якщо кандидат знає англійську мову на рівну B2, дозволяється знання польської на рівні A1).

Пропозиція скерована до осіб, що не були учасниками Програми Кіркланда, а також не закінчували аспірантуру в Польщі, не укладали трудовий договір із польськими вищими навчальними закладами та інституціями.

ФІНАНСОВІ УМОВИ:

– стипендія 2200 злотих щомісяця протягом 4 місяців;

– поселення протягом 4 місяців;

– повернення вартості квитків до Польщі та додому після завершення програми;

– повернення вартості квитків на громадський транспорт;

– науково-дидактичний пакет на суму до 3500 злотих;

– медичне страхування у приватних медичних установах;

– участь у додаткових тренінгах та заняттях із польської мови.

ВІДБІР КАНДИДАТІВ:

Відбір кандидатів проводитиметься протягом трьох етапів:

I етап – формальна оцінка заявок;

II етап – оцінка заявок кандидатів експертами з відповідних галузей;

III етап – кваліфікаційна розмова (відбудеться в період із 27 березня до 28 квітня 2023 р.).

Кандидатів, запрошених до участі в III етапі, повідомлять про це електронною поштою в кінці березня 2023 р. Інформацію про остаточні результати конкурсу кандидати отримають електронною поштою в травні 2023 р.

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ:

1. Заповнений онлайн-формуляр заявки на участь у програмі з такими елементами:

– анкета з персональними даними;

– проєкт науково-дослідницької роботи – обґрунтування намірів кандидата щодо участі в програмі «Kirkland Research» та пропозиції використання результатів проведених досліджень (7500–12000 знаків із пробілами);

2. Два рекомендаційні листи з переліком досягнень та кваліфікацій кандидата, а також описом перспектив його подальшого розвитку і роботи у професійній або громадській діяльності (польською, російською або англійською мовою), надіслані електронною поштою;

3. Копія диплома кандидата наук, вислана електронною поштою.

ПРОЦЕДУРА ПОДАЧІ ЗАЯВОК:

Детальний опис програми та інструкцію щодо заповнення формуляра заявки можна отримати безпосередньо на сайті kirkland.edu.pl або за допомогою листування електронною поштою з представниками програми.

Формуляр заявки необхідно заповнити онлайн.

Після заповнення формуляра заявки потрібно роздрукувати видану системою сторінку з інформацією, яка підтверджує отримання заяви. Підписану сторінку з актуальною фотокарткою кандидата потрібно відсканувати та разом із двома рекомендаційними листами і копією диплома кандидата наук надіслати на адресу: kirkland@kirkland.edu.pl.

ТЕРМІНИ ПОДАЧІ ЗАЯВОК:

Прийом заявок на програму «Kirkland Research» на 2023–2024 н. р. закінчується 1 березня 2023 р.

Заявки, які надійдуть після закінчення вищевказаної дати, розглядатися не будуть.

ПРОГРАМА ПЕРЕБУВАННЯ:

– початок програми та підготовчий курс (8–10 днів) – середина вересня 2023 р.;

– індивідуальна наукова робота в одному з польських академічних центрів: Варшава, Краків, Вроцлав, Люблін (жовтень 2023 р. – січень 2024 р.);

– підготовка наукової публікації;

– тренінги та майстер-класи;

– з’їзди всіх стипендистів;

– участь у заняттях із польської мови (увесь період перебування на програмі);

– представлення результатів роботи в січні 2024 р.

Контакти:

Fundacja Liderzy Przemian
www.leadersofchange.pl

Program Kirklanda
al. Jerozolimskie 133 lok. 56, 02-304 Warszawa
E-mail: kirkland@kirkland.edu.pl,
ww.kirkland.edu.pl

Джерело: kirkland.edu.pl

Схожі публікації
Курси польської мови в Познані
Конкурси
Центр польської мови та культури для іноземців Університету імені Адама Міцкевича в Познані запрошує на курси польської мови, організовані в рамках програми Національного агентства академічних обмінів.
14 березня 2024
Березневий дайджест стипендійних програм і конкурсів
Конкурси
Пропонуємо вашій увазі підбірку стипендійних програм для науковців, а також творчі конкурси для дітей, молоді та вчителів, на які можна подати заявки навесні 2024 р.
01 березня 2024
Розпочався набір на стипендійну програму «Polonista NAWA»
Конкурси
Національне агентство академічних обмінів (пол. NAWA) оголосило шостий набір на стипендійну програму «Polonista NAWA» для студентів та науковців.
29 лютого 2024
NAWA запрошує студентів та викладачів на літні курси польської мови
Конкурси
29 лютого закінчується перший етап набору на всі літні курси польської мови, організовані Національним агентством академічних обмінів (пол. NAWA), для студентів та викладачів.
28 лютого 2024
Розпочався набір на Програму Ulam NAWA для науковців
Конкурси
Національне агентство академічних обмінів (пол. NAWA) запрошує науковців із закордонних навчальних закладів із кандидатським ступенем на стажування в Польщі в рамках Програми імені Станіслава Уляма. Заявку можуть подати дослідники, які представляють різні галузі науки.
16 лютого 2024
Лютневий дайджест стипендійних програм, нагород і молодіжних обмінів
Конкурси
У перший день лютого звертаємо вашу увагу на стипендійні програми для науковців, громадських діячів, викладачів, управлінців та на дві програми польсько-українських молодіжних обмінів, набір на які завершується протягом найближчого місяця.
01 лютого 2024
Східна літня школа. Запрошує Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету
Конкурси
Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету розпочав набір на XXXIV Східну літню школу. На учасників чекають лекції, семінари, спеціальні сесії, відвідування інституцій, архівів та бібліотек, а також навчальні поїздки.
24 січня 2024
Білосток запрошує художників на мистецькі резиденції
Конкурси
Галерея «Арсенал» у Білостоці та платформа міждисциплінарних практик «Відкритий простір» запрошують митців з України, біженців з України в Білостоці та мешканців Білостоку взяти участь у мистецьких резиденціях «Сильні разом», які проводять у рамках програми «Culture helps/Культура допомагає».
19 січня 2024
Kirkland Research – 2024: стипендії для науковців
Конкурси
Польсько-американський фонд свободи та фонд «Лідери змін» оголосили відкритий конкурс для дослідників із Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, України та Узбекистану на стипендії в рамках програми «Kirkland Research» на 2024 р.
16 січня 2024