Польське товариство в Луцьку отримало гуманітарну допомогу
Події

Товариство польської культури імені Еви Фелінської на Волині отримало гуманітарну допомогу, призначену для підтримки поляків, осіб польського походження та їхніх сімей, що проживають в Україні.

У рамках проєкту «Допомога полякам в Україні під час війни», який реалізує фундація «Свобода і демократія», членам товариства роздали продуктові набори, засоби гігієни та побутової хімії, а також фінансову допомогу.

Керівництво організації роздало допомогу в Луцьку та передало її в підвідділи ТПК у Берестечку, Горохові, Ківерцях, Маневичах і Любешеві. Всього особи польського походження та їхні сім’ї отримали 100 речових наборів.

«Хочу від імені правління висловити вдячність фундації «Свобода і демократія» за надану підтримку. Зараз важлива допомога не тільки на суспільному рівні, на рівні держави, а й на міжлюдському рівні, адже економічні проблеми під час війни найбільше дошкуляють найбільш незахищеним: одиноким, хворим, сиротам, багатодітним сім’ям. Особливо дякуємо фундації за допомогу, надану членам і друзям товариства, які несуть службу в територіальній обороні та Збройних силах України», – сказав Валентин Ваколюк, голова Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської.

Проєкт «Допомога полякам в Україні під час війни» фінансує Канцелярія голови Ради міністрів Республіки Польща в межах державної підтримки Полонії та поляків за кордоном у 2022 р. Його загальна вартість становить 3 320 000 злотих. За ці кошти була надана допомога понад 5000 осіб у 50 польських організаціях в Україні. Фундація передала також адресну допомогу: генератори струму, медичне обладнання, ліхтарі та інше потрібне спорядження.

Текст і фото: Анатолій Оліх

Схожі публікації
Упорядкували Польське військове кладовище на Волині
Події
Традиційними стали роботи з упорядкування Польського військового кладовища у Пшебражі. Зараз населений пункт носить назву Гайове. Двічі на рік, восени та напередодні Великодніх свят сюди приїжджає ініціативна група Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської. 
23 березня 2024
Стрілецький ланцюжок допомоги
Статті
Понад 15 років тому Козацьке стрілецьке братство з Луцька приєдналося до європейської родини стрілецьких історичних товариств. Почалося все з налагодження співпраці з польськими курковими братствами, передусім із братством у Тухолі, що в Куявсько-Поморському воєводстві. Нині всі разом допомагають українському війську.
08 березня 2024
Родинні історії: «Я продовжую справу свого роду»
Статті
«Зараз я найстарша з сім’ї. На мені лежить відповідальність, тому я сіла й почала записувати те, що пам’ятаю. Це потрібно мені – для усвідомлення того, хто я така», – зазначає 77-річна Людмила Плотнікова з Луцька. Сьогодні вона розповідає нам свою родинну історію.
23 лютого 2024
Мультимедійні дошки та ноутбуки сприятимуть вивченню польської мови
Події
Відтепер учні суботньо-недільної школи, яка діє при Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської в Луцьку та Берестечку, засвоюватимуть новий матеріал легше. Цьому сприятимуть сучасні мультимедійні дошки. Ноутбуки стануть у нагоді вчителям і дітям у школах організації в Горохові, Маневичах, Любешеві та Ківерцях.
12 лютого 2024
Польське консульство подбало про безпечну дорогу дітей до школи
Події
Учням суботньо-недільної школи, що діє при Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської, роздали корисні подарунки від Генерального консульства РП у Луцьку.
05 лютого 2024
Луцьк отримав допомогу для військових від першої леді Польщі
Події
«Нехай допомагає, нехай гріє ваших бійців до перемоги», – сказав віцеконсул Матеуш Маршалек із Генерального консульства РП у Луцьку, передаючи допомогу від першої леді Польщі Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку.
23 січня 2024
Товариство імені Еви Фелінської розвиває співпрацю з Вроцлавом
Події
Товариство польської культури на Волині імені Еви Фелінської налагоджує співпрацю з Дортмундсько-Вроцлавсько-Львівською фундацією імені Святої Ядвіги.
15 січня 2024
Грошова допомога для ВПО. «Карітас-Спес Луцьк» проводить реєстрацію
Події
Благодійна організація «Карітас-Спес Луцьк», яка діє при римо-католицькій парафії Святих Апостолів Петра і Павла в Луцьку, проводить реєстрацію  внутрішньо переміщених осіб на отримання грошової допомоги.
13 січня 2024
Допомогу з Польщі передали військовослужбовцям із Дубна
Події
У рамках підтримки поляків в Україні Дубенське товариство польської культури отримало допомогу для тих членів організації, які нині служать в армії.
12 січня 2024